Για το Στέκι

Είμαστε Αναρχικ_ / Αντιεξουσιαστ_ς που επιζητούμε να εξαλείψουμε όλες τις εξουσιαστικές σχέσεις που μας περιβάλλουν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να υπάρχουν στέκια και καταλήψεις στους χώρους που δραστηριοποιούμαστε, ενάντια σε κάθε ιεραρχική δομή και κάθε τι που μας καταπιέζει.
Το κράτος για να πετύχει την διαιώνιση του και να διατηρήσει την κοινωνική ομαλότητα δε διστάζει να καταστείλει, να καταπιέσει και να φυλακίσει οποι_δήποτε αντιστέκεται ή δεν ταιριάζει στα πρότυπα που αυτό επιβάλλει. Από μόνο του δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, αλλά έχοντας την κοινωνική συναίνεση του ναρκωμένου κόσμου, καταφέρνει να συντηρείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μια συναίνεση που έχει έρθει  μέσα από χρόνια προπαγάνδας, διεστραμμένης ηθικολογίας, φοβισμένης νομιμοφροσύνης και μεσαιωνικών θρησκευτικών προτύπων. Σε αυτή την προσπάθεια οι κάθε λογής φασίστες τρέχουν να συμβάλλουν όπως μπορούν λειτουργώντας σαν το δεκανίκι του συστήματος και στοχοποιώντας οποιoνδήποτε διαφέρει από τα σάπια πρότυπα τους. Ως διεθνιστ_  δεν αναγνωρίζουμε καμία εθνική ενότητα και ο αγώνας μας δεν περιορίζεται τοπικά αλλά μαχόμαστε για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς φυλετικές διακρίσεις απαλλαγμένο από οποιοδήποτε είδος φασισμού. Δεν θα μπορούσαμε να μην στεκόμαστε ενάντια στην πατριαρχία και στα έμφυλα πρότυπα που αυτή επιβάλλει με το πλαστό δυαδικό της μοντέλο. Δεν αναγνωρίζουμε διαχωρισμούς  με βάση το φύλο και τη σεξουαλική προτίμηση.
Το στέκι λειτουργεί αντι-ιεραρχικά μέσα από συνέλευση. Συμμετέχουμε ισότιμα και συνδιαμορφώνουμε τον λόγο και την άποψης μας προσπαθώντας να επιτυγχάνουμε ομοφωνία στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Είμαστε ενάντια σε συμπεριφορές που πατρονάρουν και άτομα που προσπαθούν να καπελώσουν το εγχείρημα. Ενάντια θα μας βρούνε και οι ρατσιστές, οι σεξιστές, οι μάτσο συμπεριφορές και ευρύτερα όποι_ ασπάζεται κάποιο εξουσιαστικό πρότυπο. Επιπλέον, η δράση μας δεν περιορίζεται στα πλαίσια του τμήματος. Για την συμμετοχή στην συνέλευση απαιτείται η συμφωνία με τις αξίες που διέπουν το στέκι. Το στέκι, σταδιακά, θα είναι ανοιχτό μερικές ημέρες και ώρες για όσ_ επιθυμούν να μας γνωρίσουν πολιτικά.